Хранителни добавки| Хранителни добавки София| Аминокиселини

Фитнес и Здраве

Магазин за хранителни добавки в София-къде се намира магази Фитнес и Здраве

четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Глутатион Супер антиоксидант

Ползите от глутатион


Глутатион (GSH) е протеин, открит във всяка от клетките на нашето тялото. Най-високата му концентрация е намерена в черния дроб.

Глутатионът (GSH) е мощен естествен антиоксидант, който помага за защита на клетките от оксидативния стрес и свободни радикали, произведени вътре в клетките. Свободните радикали са склонни да проникват естествено в клетките, от токсични вещества, тютюнев дим, живак, олово и други вредни химикали в храната, замърсения въздух и други елементи на околната среда.

Glutathione играе важна роля в човешките клетки, като ги защитава от пораженията на свободните радикали и оксидативен стрес. Той помага да избегнем заболявания, като неутрализира вътрешните и външните свободни радикали. Глутатион играе множество важни роли, тъй като запазва други важни антиоксиданти, като витамин С и витамин Е в тяхната активна форма. Това позволява на черния дроб да се бори с токсините по-ефективно, докато участват в синтеза на протеини и ДНК.

 Glutathione регулира метаболизма на желязо


Glutathione също ще регулира метаболизма на желязото и цикъла на азотен оксид. Последните проучвания потвърждават връзката между по-ниски концентрации на глутатиона и клетъчната смърт. В действителност, е доказано, че пациенти с рак и СПИН имат най-ниски нива на GSH в техните клетки.

Спадът в нивата на глутатион е свързан с много заболявания, дължащи се на стареенето, като макулна дегенерация, болест на Алцхаймер, рак, СПИН, инфаркти, сърповидно-клетъчна анемия и болестта на Паркинсон. Това показва как глутатион участва в правилното функциониране на клетките на човешкото тяло. Ето защо е изключително важно да се поддържа концентрация на glutathione в нашите клетки на оптимални нива за здравето и благосъстоянието на всички нас.

Глутатион храни


Яденето на пресни зеленчуци, плодове и балансирано хранене са един от начините за естествено увеличаване на концентрацията на глутатион в нашите клетки. Практикуването на редовна физическа активност е друг решаващ елемент за увеличаване на концентрацията на glutathion в организма.

Глутатион основен детоксикатор на човешкото тяло


Увеличаването на нивата на глутатион в човешкото тяло има много предимства. GSH е антиоксидант и основен детоксикатор на човешкото тяло. Обикновено, антиоксиданти като витамин С, Е и алфа-линоленова киселина стават нестабилни, след като неутрализира свободните радикали. Glutathione влиза в играта и стабилизира тези витамини, така им позволява да изпълняват функциите по-добре. Повечето други антиоксиданти, се срещат само в някои части на човешкото тяло, докато е Glutathione е необходим във всички части на човешкото тяло. Недостиг на глутатион прави другите антиоксиданти не ефективни в борбата със свободните радикали. Това може да доведе до много свързани с възрастта заболявания и преждевременно стареене.

Glutathione е противовъзпалително средство


Glutathione е противовъзпалително средство, той помага и за предотвратяване на клетъчно възпаление. Някои възпаления могат да доведат до вътрешно кървене и образуване на кръвни съсиреци във вътрешността на клетките. Това състояние е свързано с много сериозни заболявания. Glutathione елиминира свободните радикали, вируси, бактерии, вредни продукти, околната среда токсини и тежки метали в тялото ни. Той също така позволява транспортирането на важни протеини и хранителни вещества вътре в клетките. Глутатиона също защитава имунните клетки от оксидативен стрес и им позволява по-добра борба вируси и бактерии. GSH ще оптимизира производството на енергия в рамките на нашите клетки. Когато клетките произвеждат енергия, неблагоприятен окислителен ефект настъпва вътре в клетките. Това оксидативен стрес се елиминира чрез GSH, за да се даде възможност на клетката за производство на енергия по-ефективно.

L-Glutathione предотвратява преждевременното стареене чрез ефективно неутрализиране на свободните радикали. По този начин, по същество ще помогне за предотвратяване на развитието на много заболявания, свързани със стареенето. Глутатион също помага за защита на очите от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Катаракта е очно заболяване, което може да бъде предотвратено чрез поддържане на висока концентрация на Глутатион в клетките. Очни заболявания, свързани с диабет, глаукома и очни инфекции, причинени от херпес симплекс са сред най-важните болести на окото, които могат да бъдат предотвратени чрез подходящи нива на Глутатион в клетките. Кожата и косата са други части на човешкото тяло, които имат голяма полза от поддържането на високи нива на Глутатион. Това ще предотврати развитието на акне, псориазис, раздразнена кожа, бръчки и суха кожа.

Глутатион хранителни добавки


Въпреки че нивата на L-Glutathione в тялото ни може да се увеличат, естествено, повечето хора не разполагат с балансиран режим на хранене или не практикуват редовна физическа активност на дневна база. В действителност, застаряването на населението е една от основните причини за намаляването на L-Glutathione в организма. Ето защо е по-добре да се вземат ефективно глутатион добавка, с цел повишаване на нивата на GSH в нашето тяло. Много добавки на glutathione 250 mg са на разположение, под формата на глутатион таблетки, глутатион ампули и глутатион капсули. Но най-доброто решение е да се вземе добавка на L-Glutathione съдържаща липозомен витамин С.


Глутатион и Витамин C


Витамин С е важен антиоксидант, за да се неутрализират свободните радикали в организма. Тя работи оптимално, когато се комбинира с глутатиона, защото той помага да се запази витамин С в неговата активна форма, за да се бори ефективно със свободните радикали. Липозомен витамин С е значително по-добро решение от нормалния витамин C в това отношение. Липозомен витамин C пресича храносмилателната бариера и носи хранителни вещества директно в кръвта, много ефективно. Ето защо липозомен витамин С е много по-ефективен, отколкото просто витамин С. Липозомите са нано разтворими липиди, които транспортират хранителни вещества директно към клетките. Скоростта на абсорбция на липозомен витамин С е над 90% в сравнение с обикновен витамин С. Ето защо е необходимо да се вземат добавки с глутатион, съдържащи липозомен витамин C, за повече ползи за вашите клетки. Това ще помогне да се неутрализират свободните радикали, много по-ефективно.

Глутатион цена


Добавки с глутатион са много по-силни е афективни от свободния глутатион открит в човешките клетки. Ето защо хранителните добавки с глутатион, ще помогнат много повече за неутрализирането и елиминирането на свободните радикали, отрови, токсини и други вредни химикали присъстват в човешките клетки. Този процес също така неизбежно ще засили и имунната функции на организма. Витамин С-допълнена с глутатион е най-доброто решение, за да се избегне преждевременно стареене и други сериозни заболявания, свързани с възрастта. Може да се възползвате от най ниска цена на хранителни добавки с глутатион от Fhl.bg!
Прочетет още полезна информация за глутатион (http://www.fhl.bg/news/article/722/glutation-za-detoksikaciq-na-cherniq-drob.html).

Няма коментари:

Публикуване на коментар