Хранителни добавки| Хранителни добавки София| Аминокиселини

Фитнес и Здраве

Магазин за хранителни добавки в София-къде се намира магази Фитнес и Здраве

четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Странични ефекти от употребата на азотни бустери    Напомпващият ефект в следствие увеличаването на азотния оксид води със себе си рискове за хора с проблемно кръвно налягане, болно сърце и/или наднормено тегло. Много от подпомагащите вещества може да окажат разнообразни негативни ефекти при хора, страдащи от най-различен тип заболявания. Възможна е алергична реакция. Най-сигурният вариант е след консултация с личния си лекар, да бъдете изпратен при спортен такъв, който да установи поносимостта ви към дадена формула и то след анализ на рисковете . 

Изображение

С аргинин подобно на всяка друга аминокиселина може да се предозира. Това може да доведе до:
:arrow: гадене
:arrow: диария
:arrow: безсъние
:arrow: безпокойство 
:arrow: чувство на слабост

Желателно е да следите общото количество на приеманите аминокиселини и в частност на аргинина за денонощие в случай, че приемате протеин съдържащ свободни аминокиселини или комплексни аминокиселини, както и всякакви други добавки съдържащи свободна форма на аргинин.

Установяване на поносимост

При проверка за поносимост се взема 1/3 от дозата препоръчана на етикета на азотния бустър на гладно с малко вода. Не се взимат никакви други добавки в рамките на 24 часа. След установяване на първоначалната поносимост, обикновено трениращия продължава да взима 1/3 доза в продължение на седмица. При липса на оплаквания се преминава към нормална доза по тъй наречената схема на проследяване на толерантността. Това става в рамките на 2 седмици: първа седмица 1/2 доза, втора - 1 нормална (препоръчвана на опаковката) доза. 

Кой не трябва да приема 

Ако страдате от ниско или високо кръвно налягане, диабетик сте или имате сърдечно съдови заболявания, гастроентерологични проблеми или силни алергии, обезателно консултирайте избора си на азотни буустери с личния си лекар. Бременните и кърмещите жени не бива да приемат азотни буустери. Като цяло добавките от този клас са предназначена за активни и обезателно здрави спортисти във възрастовата граници от 18 до 50 години.
Няма коментари:

Публикуване на коментар